A little monkey lived on a small island(岛).He was not happy because he was the only monkey on the is

所属学校:学历教育 科目:初中英语 2024-09-09 13:39:16 初中英语

A little monkey lived on a small island(岛).He was not happy because he was the only monkey on the island.There were no other monkeys to play with him.

One day,a fish told the monkey he found a new island.There were many monkeys on it.“Come with me,”the fish said,“Let me take you there.”

How could the monkey get to the new island?He could swim,but he did not like to get wet(湿的).A bird tried(试图) to teach him to fly,but it was too difficult for him.The monkey wanted to make a boat,but he could not find any trees on the island.

At last,an old turtle(海龟) came to help.He carried the monkey on his back and swam to the new island.The monkey was very happy because he found lots of monkeys there.He knew that he would never be lonely(孤单的) again.

【1】The little monkey wasn't happy because ________.

A. he had no food to eat

B. there weren't any other monkeys on the island

C. it was too hot on the island

D. his parents were strict with him

【2】Who told the little monkey about the new island?

A. A fish. B. A turtle. C. A monkey. D. A bird.

【3】The little monkey got to the new island ________.

A. by swimming B. by flying

C. on a boat D. on a turtle's back

【4】From the passage,we learn that the little monkey ________.

A. couldn't swim B. made many friends in the end

C. made a small boat D. could fly in the end

【5】What's the best title(标题) for the passage?

A. A fish and a monkey B. How to live on an island

C. The lonely monkey D. How to make new friends

【答案】

【1】B

【2】A

【3】D

【4】B

【5】C

【解析】

本文讲述了一个孤独的小猴子在乌龟的帮助下,到达了一个新岛上,那里有很多猴子,他不再孤独。

【1】B

细节理解题。根据He was not happy because he was the only monkey on the island. There were no other monkeys to play with him.可知这个小猴子不高兴,是因为这个岛上没有其他的猴子,故选B。

【2】A

细节理解题。根据One day,a fish told the monkey he found a new island.可知一条鱼告诉这个小猴子,有关一个新岛上的事,故选A。

【3】D

推理判断题。根据At last,an old turtle(海龟) came to help.He carried the monkey on his back and swam to the new island.可知这只小猴子是坐在乌龟背上,去的那个新岛,故选D。

【4】B

推理判断题。根据The monkey was very happy because he found lots of monkeys there.He knew that he would never be lonely(孤单的) again.可知这只小猴子在新岛上发现有很多猴子,因此他会叫很多朋友,故选B。

【5】C

标题归纳题。本文讲述了一个孤独的小猴子在乌龟的帮助下,到达了一个新岛上,那里有很多猴子,他不再孤独。故选C。

版权声明

声明:有的资源均来自网络转载,版权归原作者所有,如有侵犯到您的权益 请联系本站我们将配合处理!

下一篇 :返回列表

分享: