阅读短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

所属学校:学历教育 科目:初中英语 2024-09-09 11:35:11 初中英语

阅读短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

Have you ever seen a car without a driver? It sounds crazy, but these computer-driven driverless cars will soon be filling roads near you. Some big companies have been designing and testing these cars. The first robot-taxis with no drivers are planned to hit the road, and it is said that more than 10,000 driverless vehicles will be in use around the world by 2021.

The cars have sensors (传感器), including radar and GPS, which allows the cars to “ see” moving objects, like cars and people, in order to work out when to go faster or slower, or when to stop or turn. Sensors on the wheels also help when parking, so the car knows how far it is from the curb or other parked cars. Road signs are read by cameras, and GPS is used so the car knows how to get to the place you want to go. All you have to do is to type in the address!

Sound like your idea of heaven? Sitting back, looking out of the windows and even watching a film or reading a book while “driving” would be possible with this new technology. You wouldn’t have to worry about remembering directions to where you’re going. In addition, computers would drive more safely than people—they don’t get distracted by music or friends.

However, there are many drawbacks of driverless cars. Computers would have difficulties making decisions: if a child ran into the road, would the computer choose to hit the child or change direction and potentially kill the car’s passengers? Moreover, some people don’t believe these cars are safe and reliable. They think it’s highly possible for technology to make mistakes, meaning that driverless cars are just as dangerous as cars driven by actual drivers. There would also be many legal (法律的) decisions to be made—should children, or drunk people, be allowed in a driverless car by themselves?

Although being driven around by a machine would perhaps mean that no one needs a driver’s license, saving money for everyone, but many people would lose jobs. Bus and taxi drivers as well as driving instructors may not be needed any more.

Personally, I don’t think I’d ever want a driverless car because I find driving fun. But it’s only a matter of time before they’ll become more affordable and common on our roads.

【1】The second paragraph is mainly about ________.

A. how driverless cars work B. what driverless cars can do

C. how comfortable driverless cars are D. what people like about driverless cars

【2】The underlined word “drawbacks” in Paragraph 4 probably means “________”.

A. mistakes B. accidents C. problems D. rules

【3】The writer probably agrees that ________.

A. driverless cars will bring more jobs for people

B. some people may refuse to buy a driverless car

C. traditional cars will disappear in the near future

D. people’s lives will be better because of driverless cars

【4】Which of the following would be the best title for the passage?

A. The driverless car: is it safe to be on the road?

B. The driverless car: it’s the technology of the future

C. The driverless car: is it a great or problematic invention?

D. The driverless car: its advantages are more than disadvantages

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】C

【解析】

文章介绍了无人驾驶汽车的技术,以及无人驾驶的优缺点。

【1】段落大意题。根据第二段的内容,可知主要介绍了无人驾驶汽车是怎样工作的;故选A

【2】词义猜测题。根据Computers would have difficulties making decisions: if a child ran into the road, would the computer choose to hit the child or change direction and potentially kill the car’s passengers?如果有小孩跑上路,电脑很难决定,可推测有许多问题;故选C

【3】细节理解题。根据I don’t think I’d ever want a driverless car because I find driving fun.可知作者同意有人拒绝买无人驾驶汽车;故选B

【4】主旨大意题。根据文章介绍了无人驾驶汽车的技术,以及无人驾驶的优缺点。可知无人驾驶汽车是好的还是有疑问的发明;故选C

版权声明

声明:有的资源均来自网络转载,版权归原作者所有,如有侵犯到您的权益 请联系本站我们将配合处理!

下一篇 :返回列表

分享: